Hvorfor valgte jeg at blive lektiehjælper på jobbi.dk?

Anna Eckhart Grafström

Skrevet af Anna Eckhart Grafström
 

Jeg hedder Anna og er 32 år og bor sammen med min mand og to børn i Herlev. Jeg er cand.mag. i dansk og matematik, og har været lektie- og eksamenshjælper gennem jobbi.dk siden april. Jeg blev en del af jobbi, da jeg gerne vil hjælpe børn og unge som kæmpede med fagligheden både i folkeskolen og gymnasiet.

Jeg kom fra en ansættelse i gymnasieskolen med en erkendelse af at jeg nok ikke skulle tilbage. Der var for lidt tid til den enkelte og rigtigt mange elever som nærmest havde brug for 1-1 undervisning. Der var for meget jeg skulle gøre på for kort tid. Jeg ville gerne være der for alle, men det kunne jeg ikke. Jeg gik da hjem med en følelse hver dag af, at jeg ikke havde slået til. Det kunne jeg ikke blive ved med at leve med.

Jeg har valgt at blive en del af jobbi, fordi det giver mig en fleksibilitet og jeg selv kan sige til og fra på opgaver i forhold til hvordan det passer ind i mine andre arbejdsaktiviteter. Jeg vil gerne kunne hjælpe den enkelte lige præcis hvor de er og i forhold til deres egne faktiske ambitioner. Dette føler jeg virkelig at jeg kan som lektiehjælper. Der er ikke noget lektiehjælps-forløb der er ens, da de unge ikke er ens. Der er tid til fordybelse og forklare tingene på alternative måder. En tid jeg ikke oplevede der var i gymnasiet. Jeg har alt respekt for lærerne i folkeskolen og gymnasiet som gør det bedste de kan. Nogle gange er der bare brug for lidt ekstra tid og hjælp, og det er det jeg som lektiehjælper kan tilbyde.

Jeg kan også godt lide at jeg selv styrer spillets gang. Det er mig der sætter en timepris og bestemmer hvor langt jeg vil rejse. Det er mig der vurderer om jeg kan hjælpe den enkelte, eller de vil få mere ud af at søge hjælp et andet sted. Det er også vigtigt for mig at holde fast i min faglighed. Jeg har dansk og matematik som kernefaglighed. Så selvom jeg måske ville kunne hjælpe med beregninger i kemi og fysik, så forstår jeg ikke det store billede hvad disse beregninger viser og betyder. Derfor er jeg heller ikke bleg for at henvise folk videre til nogle der vil kunne hjælpe dem bedre end jeg.

Jeg synes det største som lektiehjælper er når der går et lys op for den man hjælper. Når noget som den anden har kæmpet med længe som de lige pludselig forstår og måske endda synes let. Lige der føler jeg virkelig at jeg gør en forskel.

 

Se Annas lektiehjælper profil her.

Opret dig selv som lektiehjælper her